Overzicht Nieuwe Activiteiten

open pagina

Geplaatst 2 jan. 2015 10:16 door Jan Willem Van Ee   [ 7 mei 2016 04:13 bijgewerkt ]


Nieuw Boek: De wiekslag van de garoeda

Geplaatst 1 jan. 2015 13:15 door Jan Willem Van Ee   [ 28 jun. 2016 00:49 bijgewerkt ]

Er is een nieuw hoofdstuk op deze site over mijn project voor de bewerking van een hoge Tibetaanse tekst: De wiekslag van de garoeda van de 19e eeuwse monnik Zhabkar Tshokdruk Rangdrol. 
Hierover vind u bij Boek: 'De wiekslag van de garoeda' uitgebreide informatie en twee liederen zijn als voorbeeld van de stijl te lezen.

De bewerking die ik van de gehele tekst gemaakt heb, met een uitgebreide toelichting en een woordenlijst is in boekvorm gepubliceerd. Het boek is ingebonden met twee leeslinten, totaal 144 pagina's. 
De verschijningsdatum is 2 juli. 
De kosten bedragen € 25 (incl. BTW) per exemplaar excl. verzendkosten van € 3,50, indien per post verzonden.

De flaptekst luidt als volgt:

 Wij leven in een veelheid van bedachte ordes. Alles is door ons bedacht: onze hele maatschappij, economie, geld, god en goden. De bedachte ordes leiden tot alle mogelijke fictieve noodzakelijkheden die ons dwingen om in het gareel te blijven. 

Maar wat als je daaruit wilt stappen? Dat blijkt niet zo makkelijk. De etslijnen van opvoeding en het-zo-horen hebben diepe groeven in onze geest achtergelaten, al zijn we ons daarvan vaak niet zo bewust. 

De 19 eeuwse verlichte Tibetaanse monnik Zhabkar laat zien, dat er een speelse en poëtische training van de geest bestaat om uit de bedachte ordes te stappen en van ‘het moeten’ ervan te worden bevrijd. Dit wordt bereikt met de eenheid van denken en gevoel. Met deze tekst levert Zhabkar een complete leerweg, zowel in cognitie als gevoel voor deze vrijheid, het achter u laten van alle bedachte ordes. 

Als u realiseert wat hij zegt, kunt u moeiteloos in de bedachte ordes leven: u bent dan in de wereld, maar niet van de wereld. 

Training op 12 september 2016 in Den Bosch

Geplaatst 29 okt. 2012 04:06 door Jan Willem Van Ee   [ 3 mei 2016 11:39 bijgewerkt ]

Op 12 september 2016 geef ik samen met George Smits van ResetPartners in Den Bosch een training over conflictmanagement onder de titel: Is het conflict wel het conflíct.

1-3 of 3