Beeltenis van Zhabkar met zijn naam Tshokdruk Rangdrol in Tibetaans schrift

De wiekslag van de garoeda

Zhabkar Tshokdruk Rangdrol (1781-1851)
Bewerking uit het originele Tibetaans door Jan Willem van Ee

Trainen van de geest houdt in dat u leert begrijpen hoe de geest werkt. Dit is het uitgangspunt van Zhabkar bij het schrijven van ‘De wiekslag’.

Laatste NieuwsBinnenkort verschijnt De wiekslag van de garoeda als E-boek op Amazon Kindle bij www.amazon.nl
De verwachte verschijningsdatum is rond 1 december 2016. Het E-boek zal ongeveer € 9,– kosten. De boekuitgave blijft alleen via deze site verkrijgbaar.

Deze tekst van de beroemde Tibetaanse verlichte zwervende monnik Zhabkar laat zie hoe u kunt oefenen om te leren zien dat Nirvana al hier is en niet ergens anders, ver weg. Jezus zegt hetzelfde met de woorden dat het koninkrijk van god binnen in ons is en rondom ons. Andere wijsheidsleraren zeggen precies hetzelfde, maar zeggen er vaak niet bij hoe je dat moet doen.
Zhabkar maakt deze belofte waar.
Hoewel de tekst van oorsprong boeddhistisch is, kan zij gelezen worden als perennial wisdom, wijsheid die boven de bedachte ordes van boeddhisme, christendom of welke religie ook uitgaat. U hoeft geen boeddhist te zijn of te worden om deze tekst te kunnen lezen en eventueel te oefenen en toch de vruchten ervan te kunnen plukken. De tekst heeft dus een boeddhistische oorsprong en daar moet u omheen lezen. Dat is niet moeilijk. Er zijn noten waar nodig en er zit niet veel boeddhistische doctrine is.

Deze tekst laat zien hoe u voorbij de bedachte ordes kunt gaan waarin wij leven, niet alleen de religieuze, maar juist ook de maatschappelijke bedachte ordes, en een vrij mens kunt worden die wel in de bedachte ordes leeft, maar er niet door is gebonden.
U bent dan in de wereld, maar niet van de wereld.
Het boek bevat een korte inleiding, de bewerking van de Tibetaanse tekst, uitgebreide noten, een toelichting en een verklarende woordenlijst. Het totaal is 144 pagina’s.

Een deel van de toelichting en een paar liederen kunt u op deze site vast lezen om te zien waar het om gaat.

Deze bewerking is in een beperkte oplage gepubliceerd, ingebonden met een harde kaft en twee leeslinten, en is vanaf 4 juli 2016 alleen te koop via deze website, bol.com en in enkele boekhandels.
Op dit moment zijn dat:

Doorn, The Readshop in de Passage,
Driebergen, Boekhandel Jac. Baas aan de Traay en
Utrecht, Boekhandel De Wijze Kater aan de Mariaplaats

De aanschafprijs bedraagt € 25 (inclusief BTW) en exclusief € 3.50 verzendkosten in Nederland (€ 7 voor België).

Om te kunnen zien hoe het boek eruit ziet kunt u hier de flyer zien.

Wanneer u het bestelformulier invult en per mail aan mij stuurt, dan krijgt u een ontvangstbevestiging, die tevens een nota is met betaalgegevens.
Na ontvangst wordt het boek aan u verzonden via PostNL. Het past in de brievenbus dus u hoeft er niet voor thuis te blijven.

Heeft u vragen, dan kunt hier contact met mij opnemen/

Nieuw Een aantal nieuwe blogs die betrekking hebben op De wiekslag van de garoeda is te vinden op www.flightofthegaruda.com    Deze blogs zijn in het Engels