Nieuwe lezingen en presentaties

Woensdag 22 maart 2017 in de Parklaankerk in Driebergen

Op woensdag 22 maart 2017 geef ik in de Parklaankerk in Driebergen een lezing met dia’s over sjamanisme. Aan de hand van dia’s over mijn reizen naar Peru, vertel ik over sjamanisme, wat het is en niet is, wat het betekent om sjamaan te zijn en wat sjamanisme voor ons hier kan betekenen. Ik vertel over sjamanistische ceremonies en hoe die werken. Als er tijd is laat ik nog een filmpje zien over Colce Canyon waar de condors vliegen en een over de Inti Raymi, het grootste feest van Cusco op 24 juni van elk jaar. De Inti Raymi is het feest van de terugkeer van de zon, op het zuidelijk halfrond op 21 juni.

De aanvang is 10.00 uur. U hoeft zich niet op te geven. De toegang is  2,–. De lezing duurt tot ongeveer 12.00 uur.

De Parklaankerk is vanzelfsprekend gelegen aan de Parklaan.

In Kaapstad, Zuid-Afrika, in januari 2017

Op vakantie in Zuid-Afrika kreeg ik in Kaapstad de uitnodiging om een lezing te houden over Flight of the Garuda. Dat had ik in maart 2015 ook al gedaan, maar toen was de vertaling nog niet af en mijn denkproces over de materie ook niet.
De eerste lezing was in The Gate House in Constantia op 17 januari.
Opvolgend kreeg ik de uitnodiging om voor een boeddhistische oefengroep, Shambala genaamd, dit nog een keer te doen op 19 januari.
Beide keren heb ik aan de hand van de oefeningen van Zhabkar laten zien hoe je in een meditatieve staat de antwoorden op de vragen in jezelf kunt vinden.
Er waren veel vragen van de toehoorders en de reacties waren zeer positief. Zoals altijd leer ik van het houden van een lezing heel veel, omdat de vragen nieuwe inzichten geven.

Jan Willem at The Gate House, Cape Town S-A

Maandag 10 april 2017 in de Doopsgezinde Kerk te Zeist

Op maandag 10 april 2017 geef ik in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente te Zeist een lezing over De wiekslag van de garoeda. In deze lezing ligt de nadruk op de vraag hoe een oorspronkelijk boeddhistische tekst als perennial wisdom gelezen en geoefend kan worden. Ik geef ook een paar meditatieve oefeningen. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 met pauze. De toegang is vrij en u hoeft zich niet tevoren aan te melden. Het adres van de kerk is: Pauw van Wieldrechtlaan 29A, 3701 ET Zeist 

NB Eerder is een andere tijd in de morgen gepubliceerd, dit is de goede tijd.

 

Zondag 20 november 2016 in Neede

Op zondag 20 november 2016 gaf ik in Neede de workshop over De wiekslag van de garoeda.

Tijdens deze workshop kwamen de uitgangspunten van De Wiekslag en wat die hier en nu betekenen diepgaand aan de orde. Een paar meditatieve oefeningen heb ik overgedragen. Verder heb ik een aantal liederen in meditatieve setting gereciteerd, zo dat het mogelijk werd om betekenis en resonantie te combineren. De respons was heel erg positief.