Meer over conflictmanagement

Mijn werkzaamheden bestaan in de volgende activiteiten:

Advies aan individuele personen en organisaties in potentiële conflictsituaties.

Als u ziet aankomen dat een conflict dreigt in uw werk, in uw relatie, met een werknemer, een afnemer of een leverancier, of met een instantie kunt u mij inschakelen voor advies over mogelijke strategieën.

Het opzetten en onderhouden van systemen om conflict te voorkomen en eventueel op te lossen.

Voorkomen is beter dan genezen. Veel organisaties en bedrijven hebben klachtenbehandelingssystemen opgezet of hebben individuele personen aangesteld om (dreigende) conflicten op te lossen. Dit kan heel klein of heel uitgebreid zijn. Een ideeën bus is in wezen al een klachtbehandelingssysteem.

Op grond van mijn uitgebreide kennis en ervaring op het terrein van klachten, klagers en mensenkennis kan ik helpen een dergelijk systeem(pje) op te zetten, te onderhouden, mensen daarvoor te trainen en in het algemeen adviezen te geven op welke wijze uw (eventueel bestaande) systeem kan worden geoptimaliseerd.

Trainingen, lezingen en workshops.

Ik geef trainingen, lezingen en workshops over wát een conflict eigenlijk is op basis van mijn conflictmodel. Dit doe ik voor gezelschappen, organisaties en bedrijven.

Een lezing duurt ongeveer anderhalf uur en is een inleiding in de materie. U leert anders naar conflicten kijken.

In workshops van 3 uur, een dagdeel, ik doe dit ook ‘savonds, ga ik al diep op de materie en worden een aantal oefeningen gedaan.

Een training is een hele dag, effectief 6 uur. Dit valt uiteen in 2 delen, een interactieve lezing en een uitgebreid oefengedeelte. Conflict heeft heel veel met gevoel te maken. Om te leren of een gevoel wel “juist” is, wordt getraind om te zien dat dit vaak niet het geval is. Leren om autonoom te zijn in het conflict is het belangrijkste doel.

Een training in een bedrijf doe ik als van alle geledingen vertegenwoordigers aanwezig zijn. Een training zonder de “baas” is weinig zinvol. Die is namelijk heel vaak, zonder het te beseffen de oorzaak van veel conflict verder onderin de organisatie.

Conflicten in bedrijven en organisaties kosten geld, heel veel geld. Dit is te voorkomen. Als u meer wilt weten over de inhoud van een trainingsdag kunt u verder lezen onder Beschrijving Training

Gang van zaken

Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u mij mailen of bellen. Ik ben er natuurlijk niet altijd, maar mails worden, tenzij ik met vakantie ben of zelf een meerdaagse een training geef of volg, binnen 1 dag beantwoord.