Op deze pagina leest u meer over onderwerpen die mijn belangstelling hebben en waar ik ook actief in werkzaam ben.

QUECHUA LANGUAGE (English)

Quechua is the language of the Inka Empire of old, destructed by the conquistadores in the sixteenth century. Quechua is still a living language from southern Columbia to northern Argentina, and the heart lies in Peru in the region of Cusco, the metropole of the Inka Empire. There are about thirty dialects of Quechua and the one that I have learned is partly Cuscenian and partly Ayacuchonean. This may seem an amalgam that is not workable, but in Peru I am perfectly understood. The reason of presenting Quechua in this way is that the very difficult throat-stops and dubbling of letters in Cuscenean Quechua are avoided. Because I am not a scholar and because I wanted to be practical, I have opted for this way of presentation.

Lees verder…
Alternatieve Energie

Hoe kun je leren je persoonlijke conflicten te herkennen en er wat aan te doen? Ik geef trainingen aan groepen of aan bedrijven en geef persoonlijk advies en training. Wie dit leert wordt een ander mens! Het centrale artikel hierover op deze site is een origineel conflictmodel. U kunt dit vinden door hier te klikken.

Lees verder…
Kerkelijk Recht

Ik heb aan de Katholieke Universiteit Leuven canoniek recht gestudeerd in de jaren 1996-1999 en ben daar cum laude afgestudeerd met de graad van licentiatus juris canonici, het equivalent van een Masters. Hiermee ben ik een van de zeer weinigen in Nederland met dit diploma. Als notaris was mijn specialiteit het maken van de statuten voor kerken, ongeacht of zij van christelijke signatuur zijn. De kennis die nodig is voor het maken van een kerkorde/statuten is hoe religieuze uitgangspunten in juridische structuren en teksten zo vertaald kunnen worden dat een werkbare organisatie bestaat die recht doet aan de religieuze uitgangspunten. Deze specialiteit beheers ik en  die is tamelijk zeldzaam in Nederland.

Lees verder…
Escrow

Escrow van broncode is een activiteit die ervoor zorgt dat als de leverancier van een computerproduct failliet gaat de toegang tot het product kan worden gecontinueerd. Deze activiteit doe ik voor het notariskantoor Van Ee & De Jonge te Utrecht. Escrow is een technisch product. Voor meer informatie kunt u, behalve verder lezen ook de site www.uwescrow.nl bezoeken waar volledige juridische en technische uitleg wordt gegeven.

Lees verder…