Toen ik een paar maanden geleden na veel wikken en wegen 350 exemplaren bestelde van mijn te verschijnen boek, De wiekslag van de garoeda, en ze eind juni aankwamen in 15 dozen, rees het schrikbeeld op dat de stapel dozen er tot in lengte van jaren zou staan. Ik zou trouwens de eerste niet zijn die zijn ‘levenswerk’ in een boek giet, en daarna met een grote stapel onverkoopbaar materiaal blijft zitten. Het is zo zielig voor de kinderen die het later in de container moeten gooien met een droeve gedachte aan hun vader die er zo op heeft gezwoegd.
En toen kwamen de wonderen. Allereerst het feest dat wij (mijn vrouw en ik) gaven voor ons beider 70e verjaardag. Dat was nog eens verjaardag, met live muziek van Sir John Taverner en Johannes Brahms. Jonge musici die het laatste strijkkwartet van Taverner, genaamd, Scatter Roses over my Tears uitvoerden in een prachtige verstilde uitvoering, waarin zonder dat er enige spanning op zat Taverner met Beethoven werd verbonden. Van Johannes Brahms werd het sextet opus 18 gespeeld in een frisse Sturm und Drang uitvoering, die de jonge Brahms heel goed stond.

Het tweede wonder is dat ik op 30 juli 2016 meer dan de helft van alle boeken kwijt ben, deels weggegeven tijdens het feestje maar grotendeels verkocht, mede dank zij heel positieve berichten over het boek op facebook. Geweldig vind ik de respons, en nog mooier de prachtige ontvangst door de vele lezers die er inmiddels aan begonnen zijn.

Allemaal heel hartelijk dank. Het maakt alle inspanning, tijdelijke teleurstellingen, door moeten zetten, en zo voort de moeite waard.
En PS. De stapel dozen is dus flink geslonken, (van 15 naar 6) maar ik moet nog zo’n 140 exemplaren. Dat moet lukken op termijn. Dus al met al een prachtige maand.

En PPS. De musici vonden zelf de uitvoering van Taverner zo goed en de akoestiek in het kerkje van de NPB in Doorn zo mooi, dat begin september een opname van dit stuk is gepland. Dit wordt voorzover bekend een wereldpremière. Waar en hoe het resultaat te bestellen hoort u nog van mij.